LAG Marinianis – Projekt „Treća sreća ZA treću dob“ počinje s realizacijom na terenu

LAG Marinianis – potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Treća sreća ZA treću dob“
19. veljače 2020.
LAG Marinianis – Početka konferencija projekta „Treća sreća ZA treću dob“
5. lipnja 2020.
LAG Marinianis – potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Treća sreća ZA treću dob“
19. veljače 2020.
LAG Marinianis – Početka konferencija projekta „Treća sreća ZA treću dob“
5. lipnja 2020.

LAG Marinianis – Projekt „Treća sreća ZA treću dob“ počinje s realizacijom na terenu

U okviru Poziva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, Lokalna akcijska grupa „Marinianis“ Slatina, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., 19. veljače ove godine pokrenula je projekt „Treća sreća ZA treću dob“.

U sklopu spomenutog projekta čija je ukupna vrijednost 2.541.687,74 kuna LAG Marinianis u suradnji s partnerima na projektu, odnosno Hrvatskim zavodom za zapošljavanje , Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Slatina, Gradom Slatinom te općinama Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Voćin, osigurat će zapošljavanje 12 žena koje će skrbiti o korisnicima treće životne dobi.

Tim povodom danas je u sjedištu LAG-a Marinianis u prostorijama  Poduzetničkog inkubatora u Slatini organizirano potpisivanje ugovora sa ženama koje će raditi na projektu. Zbog situacije s koronavirusom potpisivanje ugovora održano je u dvije grupe žena, kojima je tom prigodom voditeljica LAG-a, Renata Butka pojasnila sve detalje vezane uz provedbu projekta.

Iz svake općine uključene u projekt od ponedjeljka 20. travnja bit će zaposlene po dvije, a s područja Slatine četiri žene. Svaka žena će skrbiti o 5 korisnika koje će obilaziti na području svoje jedinice lokalne samouprave.

Kako se ne bi preklapali kroz iste ili slične projekte drugih organizacija i jedinica lokalnih samouprava, Centar za socijalnu skrb Slatina zadužen je za provjeru korisnika uključenih u projekt.

– Danas smo potpisali ugovore i uručili bicikle ženama koje će od ponedjeljka započeti s upoznavanjem korisnika na terenu.
Iako je u početku bilo raznih problema i nedoumica, mislim da su korisnici prepoznali vrijednost ovakvih projekata, te se sve više javlja novih, tako da je i naš projekt dobro prihvaćen.
Puno je populacije starije dobi kojoj je potrebna osnovna pomoć u kući ili im treba donijeti lijekove, namirnice i sl., tako da nismo imali poteškoća pronaći korisnike unatoč nekoliko projekata iz Programa zapošljavanja žena – Zaželi, koji se provode na ovom području,
– rekao je predsjednik Lokalne akcijske grupe „Marinianis“ Slatina Mirko Rončević te dodao:

– Budući da projekt s realizacijom počinje u vrijeme pandemije COVID-19 žene su upoznate sa svim mjerama koje se moraju poštivati na terenu, odnosno u komunikaciji s korisnicima gdje treba posebno paziti na socijalni kontakt.
Nabavljena je sva potrebna oprema u skladu s uputama Stožera civilne zaštite tako da su žene opremljene dezinfekcijskim sredstvima, maskama i rukavicama, te od ponedjeljka svi zajedno krećemo u taj novi projekt
, – zaključio je Rončević.